Consiliul Raional Sîngerei

Switch to desktop Register Login

S-a stins candela vieții Academicianului Andrei Galben

Andrei Galben este băștinașul raionului Sîngerei, născut în 1948, în satul Sloveanca, care nu a uitat niciodată de locul natal, revenind de fiecare dată cu drag, fiind receptiv la necesitățile pământului natal. Înființând în 1992 prima universitate privată din țară, a devenit părintele academic al multor generații, astfel având un rol deosebit în făurirea destinului a tuturor studenților care au trecut prin băncile Universității Libere Internaționale din Moldova. Concomitent cu activitatea științifică, dl Andrei Galben, a adus o contribuție semnificativă pentru dezvoltarea raionului Sîngerei.

Rector al ULIM, doctorand al Academiei de Științe a Republicii Moldova, decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”, „Ordinul Republicii”, cetățean de onoare al raionului Sîngerei, academicianul Andrei Galben va rămâne permanent în rațiunea noastră ca o personalitate cu suflet mare și o inimă plină de bunătate, care prin actele sale de caritate a bucurat mereu atât copii, cât și maturii.

Într-un interviu Dumnealui menționa că “Sunt născut pe acest pământ, sunt cetățean al acestei țări pe nume Republica Moldova, sunt parte din acest popor și cât îmi va bate inima, cât va fi în stare să genereze idei și energie creierul meu, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru acest meleag”, prin aceste cuvinte ne convingem, de noblețea și spiritul patriotic remarcabil, care îl manifesta în toate acțiunile sale și a cărui nume merită să fie gravat cu literele recunoștinței pe paginile istoriei raionului Sîngerei și a Republicii Moldova.

În aceste clipe de durere pentru tot neamul nostru, aduc sincere mesaje de condoleanțe și consolare familiei Galben, colectivului didactic al Universității Libere Internaționale din Moldova, care au pierdut un bun conducător, plin de viață și forță de muncă. Gânduri de alinare pentru toți cei care au cunoscut acest OM cu suflet mare. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să îi așeze sufletul în rândul celor drepți și să îi dea pacea veșnică.

 

Cu regret,

Vasili Marandiuc

Președintele raioonului Sîngerei